جراحی دیسک کمر با لیزر بیمارستان ابن سینا

· 1 min read
جراحی دیسک کمر با لیزر بیمارستان ابن سینا

در واقع عمل جراحی دیسک با لیزر در حال حاضر جدیدترین نوع عمل جراحی است که در دنیا متداول شده است و روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود. عمل جراحی دیسک با لیزر در دیسک های خفیف تا متوسط انجام می‌شود و در دیسک های شدید قابل انجام نیست. مثلاً می توان برنامه ای داشت که هر نیم ساعت یا بیست دقیقه یک بار ایستاد و یک مقدار تحرک کرد تا دائماً بدن در حالت نشسته (یعنی همان حالتی که باعث  ایجاد درد می شود) نباشد. البته در مورد ماساژ دادن هم باز باید نکته ساده جلوگیری از ایجاد درد را به خاطر داشت.

  • در این روش با استفاده از لیزر قسمتی از بافت دیسک که بیرون زده و باعث فشار آوردن بر روی عصب شده است برداشته می ‌شود.
  • در واقع درمان فتق دیسک کمر با لیزر، شباهت فراوانی با جراحی کم تهاجمی ستون فقرات دارد؛ تنها تفاوت میان آن‌ها، در استفاده از لیزر برای دسترسی بهتر به محل درگیر ستون فقرات است.
  • چرخیدن هنگام بلندکردن اجسام سنگین نیز می‌تواند کمر را آسیب‌پذیرتر کند.
  • در واقع اصلی‌ترین هدفی که برای استفاده از لیزر دیسک کمر برای بیماران در نظر گرفته می‌شود، از بین رفتن درد و بازگشت به زندگی عادی است.
  • درد کمر بر اثر بیماری دیسک کمر معمولا تا ناحیه پاها ادامه پیدا میکند.


کنترل دقیق پرتو برای جلوگیری از آسیب به بافت های سالم اطراف بسیار مهم است. دستگاه لیزر میتواند بافت های نرم مورد نظر را تبخیر و منعقد کند. معمولاً پس از انجام عمل لیزری دیسک بیمار نیاز به فیزیوتراپی ندارد اما در صورتی که درد بیمار بهبود نیابد صلاح است که یک دوره ۱۰ جلسه ای فیزیوتراپی برای بیمار انجام شود.
ایجاد جریان الکترومغناطیسی در طول بافت، باعث حرکت سریع‌تر یون‌های موجود در بافت می‌شود و در نتیجه باعث افزایش فعالیت سیستم لنفاوی و افزایش نفوذپذیری مویرگی می‌شود. فعالیت بیشتر سیستم لنفاوی اثرات مطلوبی مانند کاهش تورم، تاثیرات ضد التهابی و جذب سموم توسط سیستم لنفاوی می‌شود. بیمار همچنین نمی‌تواند شرایطی به نام تنگی همزمان جانبی کانال نخاعی داشته باشد که در این وضعیت، فضای کمتری در نقطه‌ی خروجی کانال نخاعی (فورامن) وجود داشته باشد. پس از جراحی، بیماران با یک پچ کوچک میز عمل را ترک کرده و با اجبار 24 ساعت استراحت مرخص می‌شوند. پس از انجام یک برنامه تمرینات بدنی سبک (پیاده‌روی حداکثر 1 کیلومتر)، اکثر بیماران در 4، حداکثر 5 روز به فعالیت‌های روزانه خود بازمی‌گردند. به علت درد دستشان دکتر فیزیوتراپی تجویز کرده هم معمولی و هم لیزری ولی متاسفانه بعد از فیزوتراپی لیزری خون دماغ می شوند.
اما توصیه ای که در این گونه موارد می شود، این است که بیمار حدود یک الی دو هفته از انجام فعالیت های سنگین پرهیز کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مراقبت های بعد از عمل لیزری دیسک کمر را مطالعه کنید. پیشنهاد می کنیم از پست عمل لیزری دیسک کمر در اهواز دیدن کنید. علائم اولیه دیسک کمر بسته به شدت و نوع بیرون زدگی دیسک به صورت دردهای ناگهانی و پی در پی و یا شروع دردی تدریجی بروز می کند. چرا که بیشت،ر مردان هستند که در معرض کارهای محرک بیرون زدگی دیسک قرار می گیرند.


ام آر آی دیسک گردن


مهمترین و شایعترین عارضه پس ازعمل جراحی دیسک با لیزرعفونت محل دیسک است که اصطلاحاً دیسکیت نامیده می شود. معمولاً وقتی که لیزر توسط فیبر نوری از طریق یک سوزن وارد فضای دیسکی می شود و معمولاً چسبندگی ایجاد نمی کند زیرا در اطراف ریشه عصبی جای بریده نمی شود. اصولا عوارض جراحی دیسک با لیزر کمتر از عوارض عمل جراحی باز است. خیر، عمل جراحی دیسک با لیزر بهتر است در اتاق عمل انجام شود زیرا نیاز به دستگاه فلوروسکوپ دارد.
با استفاده از لیزر، سلول ها تحریک شده و فعالیت آن ها افزایش  می یابد؛ در نتیجه می توانند عملکردی بهتر، سریع تر و موثرتر داشته باشند. روش‌های جراحی فعلی اغلب به برش‌های کوچک احتیاج دارند زیرا از طریق آندوسکوپ انجام می‌شود. پیش از عمل داروهای مصرفی بیمار، سابقه پزشکی و خطرهای احتمالی توسط پزشک بررسی می‌شود.  لیزر درمانی دیسک کمر در اصفهان  احتمالی ناشی از انجام این عمل به مراتب کمتر از جراحی‌های باز است. عمل به صورت سرپایی انجام می‌شود در حالی که در بیمار پس از عمل باز باید حداقل شش ماه در بیمارستان بستری شود.
یک دیسک مصنوعی که جنس آن از آهن یا پلاستیک است به جای دیسک آسیب دیده قرار می گیرد. با انجام روش بالا ستون فقرات تثبیت می شود که فیوژن ستون فقرات نام دارد. دیابت و سایر بیماری ها، افرادی که دیابت دارند یا به سایر بیماری ها مبتلا هستند، دوره ی نقاهت طولانی دارند و بیشتر در معرض عوارض بعد از عمل هستند. به دلیل انرژی زیاد لیزر امکان آسیب اعصاب اطراف استخوان و غضروف وجود دارد. بیماران در طی عمل بی حسی موضعی دریافت می‌کنند، به طبع هیچ دردی را احساس نخواهند کرد. در صورتی که اینگونه دردها به‌صورت مداوم نباشد، جای نگرانی نیست.

درمان خار پاشنه با لیزر درمانی


در طول مدت عمل لیزر، بیمار هیچ گونه احساسی از لیزر نخواهد داشت و یا این احساس در حد بسیار ناچیزی خواهد بود. در بعضی مواقع ممکن است بیمار سوزش یا گرمی ملایم و غیر آزاردهنده‌ای را در محل عمل احساس کند. نواحی محل درد و التهاب نیز ممکن است قبل از آنکه درد آن تسکین پیدا کند، کمی حساس شود.
یکی از روش‌های رایج درمان دیسک کمر با لیزرتراپی، PLDD یا رفع فشار دیسک با استفاده از لیزر از راه پوست است. در این روش، از لیزر برای از بین بردن عامل فشار بر اعصاب استفاده می‌شود. یک پروب جراحی حاوی لیزر با کمک گرفتن از روش‌های تصویربرداری، به محل درگیر هدایت شده و سپس از تابش اشعه لیزر برای کاهش فشار بر اعصاب استفاده می‌شود. کمردرد شایع‌ترین علت ناتوانی در انجام کارهای روزانه و شکایت‌هایی است که بیماران برای آن به پزشک مراجعه می‌کنند. بسیاری از علل کمردرد، با استراحت و اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری و درمان هستند. اما برای درمان برخی از دلایل ایجادکننده درد کمر، مانند بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک، ممکن است بیمار نیازمند عمل جراحی باشد.
دیسکیت و آسپتیک نتیجه صدمات حرارتی به دیسک یا انتهای صفحه مهره ای مجاور است.
در اغلب مواقع هنگامی که فشار بر عصب وارد می‌شود منجر به درد در ناحیه کمر خواهد شد. لیزر درمانی یا لیزرتراپی از روش های درمانی غیر تهاجمی و مفید است که به عنوان یک مدالیته پرکاربرد در کلینیک های طب فیزیکی و توانبخشی شناخته می شود. دیسک ها در بین تمامی مهره های ستون فقرات وجود دارد بنابراین دیسک کمر یا دیسک گردن یک عارضه نمی باشند و در واقع اتفاقاتی که برای این دو می افتد مانند بیرون زدگی یا پارگی دیسک یک بیماری و مشکل است.
این امر، محیطی بهینه برای ترمیم ایجاد کرده و باعث کاهش التهاب، تورم، اسپاسم ماهیچه، سفتی و درد می شود. این ابزار، مدت زمان مشخصی روی پوست نگه داشته شده و لازم است بیمار برای درمان ناحیه موردنظر، 2-3 بار در هفته مراجعه کند. منبع نوری در تماس با پوست قرار گرفته تا به انرژی فوتون، اجازه نفوذ به بافت نرم دهد. این یک روش غیر تهاجمی است که باعث آسیب‌دیدگی کمتر بافت‌ها می‌شود. پزشک شما ممکن است برای کمک به بهبودی شما را به فیزیوتراپی ارجاع دهد.فیزیوتراپی معمولاً با دوره های دو تا سه بار در هفته به مدت چهار تا شش هفته آغاز می شود. تمایل به انجام جراحی با بیهوشی یا دوره طولانی بستری در بیمارستان ندارید.
معمولاً بیمار بستری می‌شود اما پس از چند ساعت مرخص می‌شود و تنها چند ساعت در بیمارستان باقی می ماند. زیرا که از چاقوی جراحی در اینگونه اعمال استفاده نمی‌شود و اشعه لیزر توسط یک سوزن به داخل فضای دیسکی وارد می شود. عمل جراحی دیسک با لیزر نیاز به بیهوشی عمومی نیست و بیمار بی حسی موضعی یا با استفاده از داروهای خواب آور به خواب می رود و عمل جراحی انجام می‌گیرد.

تست نوار عصب و عضله در شیراز (EMG_NCV)


در خصوص تعداد جلسات درمانی برای درمان زانو درد با لیزر ، باید گفت که این مسئله بسته به علائم و و شدت آن ها و نیز پاسخگویی بدن بیمار به درمان ، مشخص می شود و در هر فردی متفاوت خواهد بود. یکی از روش ‌های مورد مطالعه در مورد درمان دیسک کمر با لیزر، کاهش فشار دیسک از راه پوست به کمک لیزر نام دارد. در این روش با استفاده از لیزر قسمتی از بافت دیسک که بیرون زده و باعث فشار آوردن بر روی عصب شده است برداشته می ‌شود. در جراحی کم تهاجمی ستون فقرات، با برشی بسیار کوچک‌تر از جراحی سنتی یا باز، مشکل ایجاد شده در کمر را اصلاح می‌کنند.
جراحی دیسک کمر با لیزر یک درمان کم تهاجمی برای فتق دیسک کمری است. دیسک بین مهره‌ای به موازات بالا رفتن سن، مایع خود را از دست می‌دهد و خشک می‌شود. قسمت مرکزی داخلی دیسک کمر همگام با استمرار تخریب دیسک یا وارد آمدن فشار مداوم بر ستون فقرات عملاً بخش محیطی را پاره می‌کند و از آن خارج می‌شود؛ این عارضه را پارگی دیسک یا فتق دیسک می‌خوانند. سپس اجزای ماده‌ی دیسک به ریشه‌های عصبی قرار گرفته در پشت فضای دیسک فشار می‌آورند.
بیمار سعی کرده است که با استفاده از روش‌های محافظه‌کارانه، وضعیت ستون فقرات خود را درمان کنند؛ ولی به نتایج مطلوبی دست نیافته است. بر خلاف جراحی سنتی پزشکی که جراحی لیزر را انجام میدهد خیلی به ابزارهای جراحی متکی نیست. با این حال ممکن است از ابزارهایی برای برداشتن رباط ها و استخوان ها استفاده کند. بله در افرادی که تنگی کانال نخاعی دارند وقتی که دیسک شان کوچک می شود علائم تنگی نخاع نیز بهتر می شود.
اما اثر درمان دیسک با لیزر به طور پیوسته رخ می دهد و دیسک تا حدود شش ماه پس از جراحی به جمع شدن ادامه می دهد. بنابراین بیمار باید پس از انجام این روش به مدت شش ماه باید تحت نظر پزشک انجام دهنده باشد و پیگیری های لازم انجام شود. پس از درمان دیسک با لیزر، دیسک بین مهره ای به علت اثر گرمایی لیزر که سبب سفت و جمع تر شدن آن می شود قوی تر می شود. به طور کلی در حدود ۶۰ درصد از بیمارانی که با این روش درمان می‌شوند به طور دائم خوب می‌شود اما ۴۰ درصد بقیه دوباره دچار درد می شوند و ممکن است در آینده نیاز به عمل جراحی لیزری بعدی یا در نهایت عمل جراحی باز داشته باشند. درست مانند کارهای دندانی که دندانپزشک عصب های اطراف دندان شما را بی حس می کند.